T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ARTVİN / MERKEZ - Artvin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

kişisel rehberlik

 

 

 

 

 

KİŞİSEL REHBERLİK NEDİR?

 

 

 

Kişisel-sosyal rehberlik; bireyin kendini tanıması, anlaması, üstün ve sınırlı yönleriyle kendini kabul etmesi ve geliştirmesi; kendine güvenen, kişiler arası ilişkilerde becerikli; kişisel ve sosyal yönden dengeli ve uyumlu bireyler yetiştirmek amacıyla verilen hizmetleri kapsamaktadır.

 

 

 

Okulumuz, öğrencilerinin bilişsel, duygusal ve sosyal açıdan tutarlı ve sağlıklı bir bütün olarak gelişmelerini; çağdaş dünyaya uyum sağlayabilecek mutlu ve üretken bireyler olmalarını amaçlamaktadır. Bu amaca bağlı olarak, okulumuzdaki Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri ile öğrencilerimizin:

 

 

 

 Sınırlarının farkında, yaşından beklenen sorumlulukları üstlenebilen,

 

 

 

Kendisi ve diğer insanlarla barışık,

 

 

 

Sosyal yaşamda ayakları üzerinde durabilen,

 

 

 

Sorun çözme becerileriyle donatılmış,

 

 

 

Duygu ve düşüncelerini, yerinde ve zamanında, etkin bir biçimde ifade edebilen,

 

 

 

İlgi ve yeteneklerinin farkında, gelişmeye ve öğrenmeye açık, Mutlu ve sağlıklı Bireyler olarak yetişmeleri için sürekli, sistemli ve etkili bir yardımın verilmesi hedeflenmektedir. Bu hedefler doğrultusunda, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi'nde öğrencilerimizin akademik ve kişilik gelişimleri sürekli izlenmekte, sosyal becerileri geliştirici bireysel, grup ve sınıf çalışmaları uygulanmakta, öğrencilerimizin gereksinim duydukları konularda bilgilendirme ve yönlendirme yapılmakta ayrıca öğrencilerimize bireysel psikolojik danışmanlık hizmeti verilmektedir. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık hizmetlerimizi yürütürken izlediğimiz ilkeler; gizlilik, kişilik haklarına saygı, güven, bireyin değerliliği ve işbirliğidir. Velilerimiz ile yapacağımız iş birliği bizler için çok değerlidir. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.10.2019 - Güncelleme: 26.12.2022 15:15 - Görüntülenme: 317
  Beğen | 0  kişi beğendi