T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ARTVİN / MERKEZ - Artvin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZDA OBEZİTE VE DİYABET EĞİTİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyabet Derneği arasında imzalanan protokol gereği "Okullarda Diyabet ve Obezite Eğitimi" programı kapsamında; okulumuz öğretmenlerine ve öğrencilerimize diyabet eğitimi verildi.

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği işbirliğinde hazırlanan "Okulda Diyabet Programı İşbirliği Protokolü"nün amacı okul/kurumlarda "Türkiye Diyabet Kontrol Programı" ve "Türkiye Obezite Kontrol Programı" kapsamında, çocuklarda diyabet bulguları ve diyabetli çocukların okul/kurumlarda bakımı konularında eğitim ve  farkındalığın sağlanması, çocuklarda şişmanlığın önlenmesi ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması faaliyetleri yoluyla sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır.

Bu kapsamla İl Sağlık Müdürlüğünde görevli diyetisyen Kezban Avcı Pehlivan tarafından; yapılan sunumla " Kan şekeri nedir? Diyabet nedir? Niçin oluşur? Tedavisi nasıldır?" konu başlıkları irdelendi ve bilgilendirmeler yapıldı.

Diyabet konusunda farkındalık oluşturan sunum; öğrencilerimizin sorularıyla sonlandırıldı.

25-02-201925-02-201925-02-201925-02-201925-02-2019

Yayın: 25.02.2019 - Güncelleme: 17.03.2022 09:22 - Görüntülenme: 403