T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ARTVİN / MERKEZ - Artvin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TARİHÇE

Okulumuz, ilimizde ve bölgemizde sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara insan gücünü yetiştirmek amacıyla 1949 yılında Erkek Sanat Okulu ismi ile Artvin'de ikinci lise olarak Ali ERKAN beyin kurucu müdürlüğünde sanayi parkında açılmıştır. Bünyesinde Demir İş ve Ağaç İş bölümleri bulunan okulumuz 1960 yılında şimdiki Merkez Hastane Caddesi No:29 adresine taşınmış ve A Blokta eğitimine devam etmiştir.

1982 yılında yeni bina (şimdiki B blok) yapımı tamamlanarak yeni bölüm ve derslikler açılmıştır. Yeni binada kantin, yemekhane bulunmaktadır.

1988 yılında okulumuz bünyesine Teknik Lise katılmıştır. Teknik lisede Elektrik, Makine bölümleri eğitime açılmıştır.

1995 yılında okulumuz bünyesinde Mesleki (çıraklık) Eğitim Merkezi açılmış, ilimizin merkez ve tüm ilçelerine hizmet vermiş ve 2006 yılında bünyemizden ayrılarak küçük sanayi sitesinde kendi yerine taşınmıştır.

Okulumuz bünyesinde yapılan pansiyon binası 1995–1996 eğitim-öğretim yılında hizmete girmiştir. İlk yıllarında Endüstri Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi öğrencilerine hizmet vermiştir. 1999 yılında Anadolu Lisesinin Pansiyonu açıldıktan sonra ağırlıklı olarak kendi öğrencilerimize hizmet vermeye başlamıştır.

1997 yılında okulumuzda Endüstri Meslek Lisesi ve Teknik Lise bünyesinde Bilgisayar Bölümü açılmıştır.

2001 yılında okulumuzda Sıhhi Tesisat Bölümü, 2003 yılında Elektronik Bölümü açılmıştır.

2005 yılında okulumuz bünyesinde Anadolu Meslek Lisesi (Elektrik ve Bilgisayar Bölümleri), 2006 Yılında Anadolu Teknik Lisesi (Bilgisayar Bölümü) açılmıştır.

Ayrıca bünyesinde Açık Öğretim Meslek Lisesi ile yüz yüze eğitim hakkını kullanan öğrencilerle eğitim öğretime devam etmektedir.

Yayın: 10.10.2013 - Güncelleme: 18.09.2022 16:03 - Görüntülenme: 3163